16. mars 2009

2009.03.10 BOSI Studentbowling (B): 0-4

Som lyn fra klar himmel var det på absurd vis duket for match igjen!

En klønete glipp signert undertegnede kunne fått fatale konsekvenser da det etter forrige kamp ble lest feil på terminlista. Hadde det ikke vært for den alltid like observante kaptein Fredrik, som ved en tilfeldighet gransket lista samme dag, hadde neppe oppgjøret mot BOSI Studentbowling blitt en realitet. Vi skal faktisk prise oss lykkelige over at vi i det hele tatt maktet å stille lag på så kort varsel: Den ferieglade Petter var nemlig på hyttetur i Sverige, mens resten av den harde kjerne strevde med sitt — uten å levne bowling og seriespill en tanke. Det er sannsynligvis unødvendig å påpeke det, men hadde vi uteblitt fra kamp hadde BOSI Studentbowling vunnet 4-0 på walkover (fullstendig krise med tanke på opprykk) samtidig som lagsnittet vårt hadde fått seg en skikkelig støkk. Derfor seilte dette raskt opp som vinterferiens kanskje viktigste hendelse!

Etter helt greit spill mot Posten 2 var det på tide å skru opp prestasjonsnivået noen hakk. Stemnninga internt var det i hvert fall ingenting å si på — vi stilte tross alt med "toppet" lag (både Fredrik (c), Kristoffer og Thomas ligger foran Petter på snittlista). Ønsket om å tukte Trøkkerans 1499 lagpoeng var sterkt og inderlig, og med stabilt og godt spill skulle det absolutt gå an å leke med besteplasseringen. Noe som imidlertid kunne spille negativt inn på de solide ambisjonene var den korte forberedelsestiden. Aldri før hadde budskapet om kamp kommet så brått på samtlige spillere, og vi var på ingen måte 100% tilstede mentalt.

Kråkesølv
  • Kristoffer
  • Thomas
  • Fredrik (c)









BOSI Studentbowling tok som kjent ett poeng mot serieleder Trøkkeran i forrige runde, og til tross for deres lave plassering i divisjonen (nest sisteplass for å være nøyaktig) hadde vi selv vært vitne til at de kan glimte til med spill som er 1. divisjon verdig. Den finsk-norske Liviu som spiller skrugutt (en omstridt stil, sammenlignbar med akkorden jukse-G på gitar, der spilleren kaster med hook, men på en forenklet måte) har hatt en strålende vårsesong så langt og er en skikkelig ledertype på courten. Ellers er den ølglade vestlendingen Arnfinn et talent å se opp for, mens sluggeren Tommy vet å levere når det røyner på. Samtlige spillere blir nok aktuelle for mange klubber som er på jakt etter forsterkninger ved sesongslutt.

BOSI Studentbowling
  • Arnfinn
  • Liviu (c)
  • Tommy









Etter en intens oppvarmingsrunde med nokså ujevne prestasjoner fra begge lag var det duket for kampstart. Vår svorne tilhenger Bernt var selvfølgelig på plass, og med seg hadde han Egil Ursin, også kjent som IDM-sjimpansen Julius Androide. God og robust demning!

Thomas og Kristoffer bar tydelig preg av den knappe forberedelsestiden og begge leverte langt under pari med henholdsvis 118 og 111 poeng. Det var med andre ord lang lukketid! Fredrik (c) hevet imidlertid inntrykket med solide 181 poeng, noe som gjorde fadesefaktoren betraktelig mindre. Allerede halvveis inn i første serie innså vi likevel at veien opp mot 1500 lagpoeng kom til å bli lang, og ambisjonene ble klokelig nok skrudd noe ned. Ellers kunne 1. serie skilte med en trippel RR (rask runde) fra vår side — en kombinasjon av rask utførelse hos oss og lang siktetid hos BOSI. RR fører til en del dødtid mellom kastene, og det var kanskje derfor enkelte av oss slet med rytmen? Vi dro uansett i land ett poeng med sifrene 410 - 364. Avstanden ned til BOSI var foreløpig av det komfortable slaget.










Andre serie ga oss et taktomslag av de sjeldne rent prestasjonsmessig, og omveltningene var store. På fagspråket ville man vel kalt det for et godt gammeldags paradigmeskifte. Fredrik (c) fikk ikke lukket tilstrekkelig og ramlet ned godt og vel 50 poeng fra første serie til 136 som tellende resultat. Tommy storspilte for BOSI og oppnåde 188 poeng — selv uten å ha klinsja en eneste turkey (noe Liviu omtalte hyppig mellom kastene). Fredrik hadde selv satt den beryktede kalkunen i første serie, men resten av kampen lot den faktisk vente på seg. Thomas løftet prestasjonen opp til solide 172 poeng, basert på en oppskrift bestående av harde, treffsikre kast, mens Kristoffer karret seg opp på respektable 153, en anelse over snittet. Alt i alt økte vi på til 461 lagpoeng, vel vitende om at vi sannsynligvis hadde bikket over 500 hvis Fredrik (c) hadde prestert noenlunde normalt. Ett nytt poeng var uansett sikret.










Etter en rask drikkepause var det tid for tredje og siste omgang. Liviu var langt nede etter 109 poeng i andre serie og tok en motiverende peptalk med resten av BOSI, som måtte innrømme at de lengtet etter fatølet på Royal. -Bowling skal spilles med en halvliter i hånda, som Arnfinn så treffende sa det. Vårt edruelige mannskap lot seg imidlertid ikke påvirke av alkoholsnakk, og bryggende på en snill porsjon selvtillit etter den lille oppturen i forrige serie, presterte vi hakket vassere og endte opp på 465 lagpoeng. Fredrik (c) og Kristoffer spilte jevnt på henholdsvis 166 og 164 poeng mens Thomas ikke maktet å bygge videre på forrige serie og sank som en forhenværende tysk krysser ned til 135. Tre høyst alminnelige serier var herved et faktum, og til tross for flere tilfeller av RR og en del HK (høye kast) og KK kan ikke sluttresultatet beskrives som noe annet enn mediokert ut i fra våre egne (skyhøye) forventninger. BOSI, som måtte se seg slått med 0-4 i bagasjen, stilte på sin side opp på lagbilde med et smil — selv ikke stygge sifre la en demper på humøret deres. Vi ønsker dem lykke til videre utover vårsesongen og håper de kommer seg lengre opp på tabellen!










Allerede i morgen (beklager forsinket referat) stiller vi til ny kamp mot The Apprentice. Forvent dere mye skrugutt, splitter nye, matchende drikkeflasker og velsmakende bowlingkake i anledning vårt ettårsjubileum som bowlingspillende band. Vi gleder oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar