21. okt. 2009

10.12.2009 Lærkula (H): 1–3

Kråkesølv ryker på sitt første tap noensinne.


Dagens sitat:
– Dette er stor bowling på lavt nivå.
Oddmund, Lærkula

Mandag 12. oktober var det klart for ny dyst på Aspmyra Bowling – denne gang mot erkerival Lærkula fra Bodin VGS. Den sammensveisede lærergjengen havnet på tredjeplass i 4. divisjon i fjor og gikk i utgangspunktet glipp av opprykk, men siden Trøkkeran trakk laget sitt før sesongstart spiller de nå på tredje nivå i bedriftsserien. Dette var vår første virkelige test for sesongen, og en seier var utvilsomt meget viktig.

Vår startoppstilling for kvelden bød på følgende personligheter:
  • Fredrik (c)
  • Petter
  • Kristoffer

Et toppet mannskap, enkelt og greit. Her var det viktig å gå hardt ut og kjøre strupetak på Lærkula fra første rute.

Gjengen fra Bodin leverte dette uttaket (f.v.):
  • Oddmund
  • Geir
  • Eirik (c)

Kaptein Eirik briljerte i kampene mot oss i fjor, og er kjent for å være treffsikker i lomma med sin prosjektil-stil (en stilart der utøveren tar god fart i oppløpet og kaster knallhardt, rett fram, på head-pin). Overraskende nok var det ingen Frank (nemesis og rival til Fredrik (c)) med i oppstillinga, men vi var forberedt på at både Geir og Oddmund er i stand til å levere godt i kamp.

Etter to uavgjort-kamper mot Lærkula i fjor, var vi uansett innstilt på å ta seieren hjem.

En god begynnelse
Første serie begynte høvelig etter planen, selv om de store prestasjonene uteble. Fredrik (c) spilte godt på riktig side av 150, men klarte ikke å tukte snittet sitt. Kristoffer leverte seriens høyeste poengsum på 167, mens Petter så vidt karret seg over 130 poeng. Etter intens spilling på Royern (Royal Bowling) den siste uka, hadde flere av spillerne problemer med å omstille seg til banene på Aspmyra. Petter var kanskje den som slet mest med å takle overgangen, og la seg konsekvent altfor langt til høyre på banen. Siden underlaget på Aspmyra er mer utfordrende og byr på mindre skru, fikk han derfor store problemer med å sikte seg inn i lomma. Vi gjorde likevel jobben, og tok hjem det første poenget uten store problemer. Lærkula hadde fått en dårlig start på kampen, men det var altfor tidlig å avskrive Bodin-laget.



Svikt i fase to
Før andre omgang kom Thomas inn for Petter, mens Lærkula kjørte samme mannskap. Frank hadde faktisk ankommet Aspmyra, men valgte å trene for seg selv i stedet for å slutte seg til lagkameratene – en dedikert atlet. Hans tilstedeværelse hjalp tydeligvis, for vi ble vitne til et taktomslag uten like fra Lærkula. Kast etter kast resulterte i strikes – noen heldigere enn andre – og både Geir og Oddmund hadde omsider fått teken på sparinga. Vi ventet hele tiden på en liten kollektiv svikt, men de klarte å opprettholde det samme nivået gjennom hele serien. Fredrik (c) leverte en god serie, Kristoffer spilte noe svakere, mens Thomas nok en gang gikk på en skikkelig smell med ynkelige 95 poeng. Med slike sifre blir det vanskelig å ta poeng, og Lærkula kunne cruise inn til sitt første poeng for kvelden.



Geir on fire
Petter byttet med Kristoffer før siste serie, og vi satset på forbedring. Thomas valgte å fortsette til tross for et begredelig resultat under 100-skjemaet. Vi hadde tapt et poeng, men lå fortsatt brukbart an sammenlagt og gikk selvfølgelig for seier i tredje serie. Det vi ikke klarte å forutse var at Lærkula har en spiller med navn Geir Alvestad, som plutselig slår til og leverer nådeløst når du minst venter det.



Petter hadde brukt pausen godt og spist en del New Energy. Han leverte strike etter strike på bane fem, men hadde problemer med å tolke profilen på bane seks. Fredrik (c) fortsatte den gode trenden fra serie 2, og spilte nok en gang på rett side av 180. Thomas fikk det litt lettere og hevet poengsummen opp mot 120, men til tross for en kollektiv forbedring fikk vi det utrolig vanskelig mot et godt Lærkula-lag. Anført av jokeren Geir – som leverte sensasjonelle 190 poeng – klarte de å holde distansen helt fra første rute.

Tredje serie utartet seg raskt til å bli en jaktstart – et kampformat der hver spiller følger motstanderen på motsatt bane tett og gjør sitt ytterste for å tangere poengsummen. I dette tilfellet måtte Fredrik (c) stagge Geir, Thomas måtte gjøre sitt for å ta Oddmund, mens Petter fulgte Eirik tett gjennom hele omgangen. Men selv om Geir ga oss en livbøye da han ikke fikk lukket i nienderuta, og til tross for at vi hadde sammenlagtseieren i våre hender helt til siste kast (Petter klarte dessverre ikke å sette den avgjørende sparen), holdt det ikke. Lærkula gikk seirende ut av tredje omgang og vant sammenlagt med fattige sju poeng.



Vi satser på å riste av oss skuffelsen etter vårt første tap i bedriftsserien noensinne med en seier over Taperkameratene 9 i neste seriekamp. Følg med videre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar