21. jan. 2009

2009.01.20 Lærkula (B): 2-2

Vår første bowlingkamp for året ble et realt toppoppgjør mot Lærkula fra Bodin VGS, som før kampen lå på delt andreplass i bedriftsseriens 4. divisjon — kun ett poeng bak oss. Det var derfor uhyre viktig å sikre minst to poeng for fortsatt å holde de glade akademikerne bak oss på tabellen.

Oppladningen til kampen begynte i kjent stil, med bandøving først og felles konvoi utover til Aspmyra klokka 19:30. I anledning nyoppstarten på seriespillet hadde vi investert i strykemerker til kampdrakten i Oslo til svimlende kr 2,50 pr. stk. Feite saker! Skjortene begynner virkelig å ta form nå, og neste steg blir å få på nummerering og etternavn på ryggen. Med disse nyervervelsene i bagasjen var stemningen på topp, og lagånden før kampstart kunne knapt vært bedre.

Startoppstillingen for kvelden var som følger:
  • Kristoffer
  • Thomas
  • Fredrik (c)
Petter hadde sviktet stort i kvalifiseringsspillet dagen i forveien, og måtte derfor ta til takke med benkeplassering første serie. Siden kampen var så ekstremt viktig, så vi oss også nødt til å kjøre Fredrik i startoppstillingen under alle tre seriene. Et ekstraordinært, men nødvendig tiltak i storoppgjør som dette. Ellers var vår trofaste tilskuer Bernt tilstede, sammen med Hanne og Martha som også hadde tatt turen.


Lærkula stilte med den fryktede Frank i startoppstillingen, en spiller Fredrik har omtalt som sin mentor/nemesis (alt etter som). Vi leverte uansett en knallsterk førsteserie, med et lagsnitt på rundt 180 poeng, og fikk et tidlig forsprang på Lærkula med over 100 poeng. Siden bowlingbloggen ikke var planlagt mens kampen gikk, noterte vi dessverre ikke ned poengsummer og lagresultater, noe som forklarer den noe udetaljerte rapporten. Alt dette skal vi imidlertid ha på plass til neste kamprapport!

Før andre serie var alt med andre ord i skjønneste orden. Hele troppen følte at de hadde funnet den rette flyten, og utsiktene for de kommende kastene var jevnt over gode. Thomas byttet med Petter, som var innstilt på å reise kjerringa etter de begredelige resultatene kvelden før (et snitt på 93,5 på to serier). Men, som så ofte før, fikk vi erfare at bowling på ingen måte er en dans på roser.

Omgang 2 startet jevnt og tett, men Lærkula fikk likevel overtaket fra 4. rute og ut. Den fantastiske flyten fra runden før var ikke tilstede. Kristoffer spilte på det jevne og leverte 133 poeng, et stykke under snittet, mens Petter nok en gang slet med å få has på 100-skjemaet og endte opp på 113. Etter niende rute virket det som omgangen var avgjort, men en heftig sluttspurt fra kaptein Fredrik gjorde at vi tapte med fattige fire poeng. Hadde Kristoffer og Petter spilt bedre her ville omgangen sannsynligvis gått i vår favør. Marginene viser seg gang på gang å være svært små i denne idretten...


Runde 3, og Thomas kom inn for Kristoffer, som etter all sannsynlighet hadde lagt sin beste serie for dagen bak seg. Kort oppsummert ble denne omgangen egentlig aldri særlig spennende. Eirik og Frank på Lærkula leverte på stort sett hvert kast, mens Petter på sin side slo til med 97 poeng etter lenge å ha knivet med det fryktede 90-skjemaet. Fredrik spilte nok en gang bra, og leverte et snitt for dagen tett under 190, mens Thomas — i likhet med Kristoffer runden før — spilte helt på det jevne. Etter halvspilt serie var prioriteten faktisk bare å sikre sammenlagtseieren og traske hjem med to poeng og uavgjort i bagasjen. Dette ble også utfallet. Med en vunnet serie og beste totalsum gjorde vi forsåvidt jobben, mens Lærkula vant to serier og endte opp med like mange poeng som oss.

Alt i alt et stykke unna det vi hadde håpet på, spesielt etter forrykende spill i første serie, men med to viktige poeng holder vi fortsatt stø kurs mot opprykk.

2 kommentarer:

  1. strykemerker og greier. kråkesølv > lærkula

    SvarSlett
  2. Faen for en thriller. Satsa dokker opprykk?
    Min nye favorittblogg det her.

    SvarSlett